Başkan Yardımcısı Yılmaz, Gaziantep’te sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “OVP’yi, bir yandan kamu harcamalarında disiplin ve tasarruf anlayışıyla, israfı değil, üretim ekonomisini esas alarak, yatırımlarımıza, üretime ve ihracata ağırlık vererek gerçekleştireceğiz. diğer yandan fiyat istikrarını ve enflasyonla mücadeleyi temel öncelik haline getirerek.” söz konusu.
Yılmaz, Gaziantep ziyareti kapsamında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.
Burada bir konuşma yapan Yılmaz, STK’ların toplum, yerel yönetimler ve hükümet arasında değerli bir köprü görevi gördüğünü belirterek, STK’ların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin vizyonuyla son 20 yılda gelişip güçlendiğini, bununla gurur duyuyorlar.
Eşsiz kahramanlıklarıyla hem kendisini hem de Güneydoğu Anadolu’yu düşman işgalinden kurtaran Gaziantep halkının, direnişin, milli birliğin ve benliğin bir yükselişi olarak tarihteki yerini aldığını belirten Yılmaz, Gaziantep’in dirayetiyle de örnek alındığını ifade etti. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde.
Gaziantep’in bağımsızlık taahhüdüyle Milli Mücadele’de tüm ülkeye umut aşıladığını, depremin acılarına karşı dimdik ayakta durduğunu ve yeniden ayağa kalkmak için üzerine düşeni en hızlı şekilde yaptığını belirten Yılmaz, hissettiklerini söyledi. STK’ların ve iş insanlarının sahada en görünür şekilde güçlendirilmesi.
Mağdurların barınmasına, üretim ve ticaretin seferber edilmesine, şehirlerin en sağlam şekilde yeniden inşasına odaklandıklarını belirten Yılmaz, Gaziantep’te mağdurların kalıcı yerlerine kadar barınabilmeleri için 19 konteyner kent ve 19 bin 673 konteyner kurulduğunu kaydetti. inşa edildi.
Kurulan konteynerlere kartlı sisteme geçileceği ve hanelerin kendi yemeklerini hazırlamalarının mümkün olacağı bilgisinin verildiğini anlatan Yılmaz, bu sayede geçici barınma imkanlarının sürekli iyileştirilerek hizmete sunulacağını söyledi. vatandaşların.
“11 ilde deprem rehabilitasyonu için çalışıyoruz”
Yılmaz, en doğru, en sağlam temele sahip ve o temele göre inşaatı seçerek yerel mimariye uygun, zemin artı 3-4 katı geçmeyecek konutların yapım sürecini başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Deprem afeti kapsamında Gaziantep’te 29.315 adet konut ve 12.607 adet köy evi olmak üzere toplam 41.922 adet konut ve köy evi yapmayı planlıyoruz. her adımımızı o şehrin kültürüne, sanatına, tarihi dokusuna, sosyolojisine ve demografisine göre attık. Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde asırlık bir yatırımı yaptığımız gibi bugün de 1 milyon 180 bin konut yaptık TOKİ’mizi 3,3 milyon vatandaşımıza teslim ettik. 11 ilde deprem rehabilitasyonu için çalışıyoruz. Afet yaralarını hızla sardığımız gibi evleri de hızla tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.”
“Ekonomik hayatı eskisinden çok daha güçlü hale getirmek olmazsa olmazımız”
AFAD’ın Gaziantep’teki ev sahibi ve kiracıya kira yardımı, taşınma yardımı, destek ödemesi ve diğer ödemeler dahil olmak üzere 4 milyar 504 milyon liralık nakdi yardımda bulunduğu bilgisini veren Yılmaz, Gaziantep’te iş insanlarına kısa çalışma ödeneği verildiğini söyledi. deprem bölgesi, afet bölgesinde yatırım teşvikleri. Belgelerin son teslim tarihi 3 yıl uzatılıp cazibe merkezi programına alınana kadar üreticilerin yükünü almaya çalıştıklarını söyledi.
Alt yapı olmadan yatırım ve üretim, bunlar olmadan da istihdam olmayacağının bilinciyle ekonomik hayatın canlanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Yılmaz, İslahiye’de olduğu gibi birçok bölgede çarşı ve ticaret merkezleri kurduklarını, bu merkezler sayesinde iş insanlarının ekonomik üretkenliklerini ve ticaretlerini kaldıkları yerden sürdürdüklerini söyledi.
Yem takviyesinden, telef olan hayvanların yerine yeni hayvan teminine kadar her konuda çiftçinin yanında olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Marka şehir Gaziantep’te özellikle deprem bölgesinde üretim, sanayi ve ticaretin olmazsa olmazımız.” , ekonomik hayatı eskisinden çok daha güçlü hale getirmektir.” söz konusu.
“Doğru politikaları sabırla izlememiz gerekiyor”
Enflasyonu ve gayreti öncelikli konu olarak gördüklerini ve doğru politikaları sabırla takip ederek bu alanda çok daha iyi noktalara geleceklerini belirten Yılmaz, “Önümüzdeki ay Orta Vadeli Programımızı (OVP) açıklayacağız ve bu konuda da hemfikiriz” dedi. bunun hazırlıklarını yapıyoruz.Bir yandan kamu harcamalarında disiplin ve tasarruf anlayışına sahibiz.OVP’yi fiyat istikrarını sağlarken israfı değil üretim ekonomisini esas alarak yatırımlarımızı, üretimimizi ve ihracatımızı esas alarak yapacağız. ve enflasyonla mücadele temel bir önceliktir.” dedi.
Yılmaz, toplumun tüm kesimleriyle yapılacak istişareler sonucunda bütçe disiplinini gözeten, para politikalarını güncelleyen ve yapısal dönüşümleri ortaya koyan güçlü bir OVP açıklayacaklarını belirtti. değerlendirmesini yaptı.
Başkan Yardımcısı Yılmaz, siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrarın da olmayacağını belirtti. Doğru politikaları sabırla izlememiz gerekiyor.” dedi.