Adana kebabının yapımını ustalarından öğrendiler
ADANA Ticaret Odası’nın (ATO) 13’üncü kere düzenlediği ‘Tescilli Adana Kebabı Eğitimi’ başladı. Eğitime katılan 50 kursiyer, kebap yapmanın inceliklerini ustalarından öğrendi.
ATOSEV tesislerinde gerçekleştirilen eğitimde 50 kursiyer, Adana kebabı üretimini ustalarından öğrendi. Yarın da devam edecek eğitime katılan farklı meslek kümesinden kursiyerler, birinci olarak etten kıyma yapımını ardından kıymanın şişe geçirilmesini ve mangalda pişirilmesini detaylı öğrendi. Eğitim veren ustaları dikkatle dinleyen kursiyerler, pratik yapmaya devam etti.
Kreş işletmeciliği yapan kursiyerlerden Sevinç Akkaya, eğitime katıldığı için çok memnun olduğunu belirterek, “Her işin ilmini öğrenmek gerektiğini düşünüyorum. Evde kendimiz yapmaya çalışıyorduk, öğrenmek istedik. Göründüğü kadar kolay değilmiş. Yerken güzel de yaparken biraz zormuş” dedi.Kursiyer olan gazeteci Sefa Saygıdeğer ise kebap yapımının inceliklerini öğrenmeyi hedeflediğini, eğitimin akabinde ailesine sık sık kendi eliyle Adana kebabı yapacağını söyledi.’AMACIMIZ, KEBABIN ASLINA UYGUN SERVİS EDİLMESİ’Eğitim sonrası konuşan ATO Lideri Yücel Bayram, 2004’te Adana kebabının coğrafik işaret alarak tescillendiğini hatırlattı. O günden itibaren bu eğitimlerin her yıl sistemli yapıldığını kaydeden Bayram, “Amacımız, Adana kebabının aslına uygun şekilde üretimine devam ettirilmesidir” diye konuştu. Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Lideri Şefik Arslan ise bu cins eğitimlerin devam edeceğini belirterek, “50 kişiden oluşan kursiyer grubumuz bugün ve yarın eğitimlerini alacak. Aynı zamanda denetimlerimiz de sürüyor. Denetimler sonucu amacımıza ulaştığımız düşünüyorum” dedi.
Konuşmaların akabinde meslekte 30 yılı aşmış kebapçılara ve Adana kebabının tanıtımında katkısı olan toplumsal medya fenomenlerine plaket verildi.