DenizBank 845 Milyon Dolarlık Sendikasyon Kredisiyle Ekonomiye Taze Kaynak Sağladı
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 845 milyon dolarlık yeni sendikasyon kredisiyle bankanın 2023 başından bu yana ekonomiye kazandırdığı taze kaynak miktarının 2 milyar doları aştığını belirtti.
Bankadan yapılan açıklamaya göre DenizBank, sendikasyon kredisini yüzde 134 oranında yenileyerek 845 milyon dolara çıkardı. 22 ülkeden 48 katılımcıyla gerçekleşen süreç, bu yılın ikinci yarısında gerçekleştirilen en büyük ve en yaygın sendikasyon kredisi oldu. Süreçte, afet bölgesindeki çiftçilerin finansmanı ve yenilenebilir enerji yatırımları sürdürülebilirlik performans hedefleri arasında yer aldı.
Banka, sendikasyon kredisi sağlanacak projeler de dahil olmak üzere sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını 30 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek COP28 iklim konferansında paylaşacak.
Emirates NBD Capital, Mashreqbank, SMBC Group ve Standard Chartered Bank, Emirates NBD Capital, Mashreqbank, Standard Chartered Bank ve The Commercial Bank koordinasyonunda gerçekleştirilen işlemde ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim) Koordinatörü olarak yer aldı. .
“Türkiye’nin sürdürülebilir dönüşümünü kolaylaştırma misyonuyla hareket ediyoruz”
Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank olarak Türkiye’nin sürdürülebilir dönüşümünü kolaylaştırma misyonuyla hareket ettiklerini ve bu yaklaşımı sadece sağladıkları finansman ve verdikleri kredilerle değil, benimsediklerini ifade ederek, ama aynı zamanda ürettikleri teknoloji ve şirket içi kapsayıcılık politikalarıyla da.
Yeniledikleri sendikasyon kredisiyle geleceğe yönelik iki önemli iddiaya odaklandıklarını belirten Ateş, “Birincisi ülkemizde tarım alanlarının çoğunun bulunduğu afet bölgesinde çiftçilerimizi yetiştirmek ve ek kaynak yaratmak. Bu verimli topraklarda tarımsal üretimin sürekliliğini sağlamak, ikincisi ülkemizin karbon nötrlük hedeflerine destek olmak.” Yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek, örneğin: Gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzla verdiğimiz bu taahhütlere uluslararası piyasaların gösterdiği güven, motivasyonumuzu daha da artırmaktadır. 845 milyon dolarlık yeni sendikasyon kredimizle bankamızın ekonomiye kazandırdığı taze kaynak miktarı 2023 yılı başından bu yana 2 milyar doları aştı.” dedi.
Ateş, banka olarak iklim değişikliğinin su üzerindeki etkisine özel önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Dünyamızın yüzde 70’i suyla kaplı, bunun yüzde 2,5’i tatlı su ve yalnızca yüzde 1’i insanların kullanımına açık. İklim krizinin su kaynakları üzerinde yarattığı baskı, suyla ilgili tarım, enerji, enerji gibi sektörleri de etkiliyor. Hayvancılık ve turizm.” Bu nedenle, yaşayan nüfusu tehdit eden plastik atık kirliliğini de kapsayacak şekilde bu konuyu bütünsel olarak ele alıyoruz. Karbon ayak izi yönetimi konusunda teknolojik çözümler geliştiren girişimimiz Erguvan’a geçtiğimiz ağustos ayında yaptığımız yatırım yine doğal kaynakların korunmasına ve iklim risklerinin yönetimine odaklanıyor. “Bu, konuyla ilgili kararlılığımızın bir göstergesidir. Sürdürülebilirlik odaklı tüm bu çalışmalarımızı ve taahhütlerimizi, iş iştirakimiz altında Aralık ayında Dubai’de düzenlenecek COP28 iklim konferansında da dünya kamuoyuyla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Hissedarımız Emirates NBD’ye sürecimizin başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum.”